loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Musaka s baklažánmi

Musaka s baklažánmi

Musaka s baklažánmi

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 90 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kg a štvrť baklažánov
 • 1 stredne veľká cibuľa
 • 700 g mletého hovädzieho mäsa
 • 3 paradajky
 • 2 dcl bieleho vína
 • 3 lyžice strúhanky
 • maslo
 • petržlenová vňať
 • 2 vajcia
 • olivový olej
 • 100 g strúhaného syra
 • bešamelová omáčka (¾ l)

Príprava:

  1. Baklažány opálime nad plameňom, očistíme ho, nakrájame na plátky, ktoré osolíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
  2. Maslo roztopíme na panvici a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Tak k nej pridáme 4 lyžice horúcej vody a vložíme do nej mäso.
  3. Všetko dôkladne vymiešame a spolu smažíme.
  4. K mäsu pridáme olúpané paradajky nakrájané na kocky, petržlenovú vňať, víno, soľ a korenie a všetko opäť poriadne premiešame.
  5. Mäso prikryjeme a na slabom ohni dusíme cca 45 minút.
  6. Udusené mäso odstavíme zo sporáka a rozmiešame ho so strúhankou.
  7. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do mäsovej zmesi.
  8. Baklažány prepláchneme, osušíme a na rozpálenom olivovom oleji ich opečieme z oboch strán dozlatista.
  9. Zapekaciu misu vymastíme maslom a posypeme strúhankou.
  10. Na dne misy položíme vrstvu baklažánov, na ne uložíme mäsovú zmes a prikryjeme ju opäť vrstvou baklažánov.
  11. Bešamelovú omáčku premiešame s vyšľahanými žĺtkami, pridáme 60 g strúhaného syra a prelejeme nimi pripravenú musaku. Na povrchu ju ešte posypeme zvyšným syrom a vo vopred vyhriatej rúre pečieme 45 minút.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.