loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Morčacie prsia v zázvorovej omáčke

Morčacie prsia v zázvorovej omáčke

Morčacie prsia v zázvorovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg morčacích pŕs
 • 10-12 mandariniek
 • 2 lyžice citrónovej šťavy
 • 2 dcl pomarančového džúsu (alebo šťavy z čerstvo vytlačených pomarančov)
 • lyžica sezamových semienok
 • menší kúsok čerstvého zázvora
 • strúhanú citrónovú kôru
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:
  1. Morčacie prsia natrieme soľou a korením, uložíme do pekáča, pomastíme olejom a pečieme 50 minút pri teplote 200°C. Počas pečenia mäso priebežne podlievame vlastným výpekom.
  2. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na misu.
  3. V hrnci opražíme sezamové semiačka, pridáme k nim maslo a miešame až kým sa maslo nerozpustí.
  4. K rozpustenému maslu prilejeme pomarančovú šťavu, citrónovú šťavu, strúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný zázvor a varíme, až kým nám omáčka nezhustne.
  5. Morčacie plátky polejeme omáčkou a ozdobíme mandarínkami. Podávame teplé, alebo aj vychladené.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.