Morčacie prsia v zázvorovej omáčke
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
Suroviny pre 6 osôb:
• 1 kg morčacích pŕs
• 10-12 mandariniek
• 2 lyžice citrónovej šťavy
• 2 dcl pomarančového džúsu (alebo šťavy z čerstvo vytlačených pomarančov)
• lyžica sezamových semienok
• menší kúsok čerstvého zázvora
• strúhanú citrónovú kôru
• soľ a mleté čierne korenie
Príprava:
- Morčacie prsia natrieme soľou a korením, uložíme do pekáča, pomastíme olejom a pečieme 50 minút pri teplote 200°C. Počas pečenia mäso priebežne podlievame vlastným výpekom.
- Upečené mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na misu.
- V hrnci opražíme sezamové semiačka, pridáme k nim maslo a miešame až kým sa maslo nerozpustí.
- K rozpustenému maslu prilejeme pomarančovú šťavu, citrónovú šťavu, strúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný zázvor a varíme, až kým nám omáčka nezhustne.
- Morčacie plátky polejeme omáčkou a ozdobíme mandarínkami. Podávame teplé, alebo aj vychladené.