loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Mäsové placky s vaječnou plnkou

Mäsové placky s vaječnou plnkou

Mäsové placky s vaječnou plnkou

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g mletého mäsa
 • 1 menšia cibuľa
 • 1 staršia žemľa
 • 50 g strúhaného parmezánu
 • 4 lyžice kukurice z konzervy
 • 5 vajec
 • 4 strúčiky cesnaku
 • bylinky podľa chuti
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Mäso vymiešame s 1 surovým vajíčkom, pridáme kukuricu, nadrobno nakrájanú cibuľu, parmezán a namočenú a vyžmýkanú žemľu.
  2. Zmes ochutíme bylinkami, soľou, korením a pretlačeným cesnakom.
  3. Dôkladne miešame až kým nám nevznikne jednoliata zmes, ktorú rozdelíme na 4 časti. Z nich potom vyformujeme tenké placky.
  4. 4 vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme ich a každé uložíme do stredu jednej placky.
  5. Okraje placky zlepíme tak, aby sme vajíčko v strede dôkladne obalili - vznikne nám guľovitý tvar.
  6. Takto nachystané placky potom vyprážame v oleji cca 15 minút.
  7. Hotové placky osušíme od oleja na kuchynských utierkach, pokrájame na jednotlivé plátky a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.