loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 40 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g mletého mäsa
 • 2 mrkvy
 • 4 menšie cibule
 • ½ pohára oleja
 • pohár ryže
 • 2 lyžice paradajkového pretlaku
 • mletá sladká červená paprika
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Mleté mäso ochutíme soľou a korením a vymiešame so surovou ryžou.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky, do sklovita opečieme a pridáme k nej aj nahrubo nastrúhané mrkvy. Opekáme všetko spolu cca 5 minút na slabšom plameni.
  3. Cibuľu s mrkvu vymiešame s paradajkovým pretlakom a odstavíme zo sporáka.
  4. 1/3 zo cibuľovo-mrkvovej zmesi vymiešame s mäsom a vyformujeme z nich menšie guličky.
  5. Tieto mäsové guličky uložíme späť ku zvyšnej mrkve a cibuli, podlejeme vodou a varíme prikryté cca 40 minút.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.