loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Losos v citrónovej omáčke

Losos v citrónovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 5 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
s bielym vínom

Suroviny pre 4 osoby:
 • 4 filety z lososa
 • hladká múka
 • jedna väčšia cibuľa
 • 2 citróny
 • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
 • maslo, sladká smotana
 • soľ, čierne korenie
 • kurkuma
 • olej
 • estragón, kôpor alebo petržlenová vňať

Príprava:

  1. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme ju na troške oleja zmiešaného s maslom, pričom ju smažíme na slabom ohni, približne 10 minút.
  2. Osolíme ju, pridáme mleté čierne korenie, rozdrvenú kurkumu (z ktorej časť môžeme tiež použiť pri zdobení tanierov), šťavu z citrónov a cukor. Povaríme ešte 2 minúty, tak prilejeme sladkú smotanu, varíme jednu minútu a odstavíme na teplé miesto.
  3. Filety lososa posypané hladkou múkou, opekáme na masle, z každej strany cca 2 - 3 minúty.
  4. Hotového lososa podávame s dusenou ryžou, poliateho citrónovou omáčkou. Ozdobíme ho čerstvým estragónom, kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Náš tip: Citrńová omáčka má v kuchyni mnoho variácií. Namiesto lososa možno s kľudným svedomím použiť tuniaka, či filety z bielej ryby.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




lienka30 júl, 2011 o 15:30
Vynikajúce, vdaka za dnešný výborný obed!
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.