loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Losos na víne

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 5 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
s vínom Cabernet Sauvignon Rosé

Suroviny pre 4 osoby:
 • 600 g filét z čerstvého lososa
 • 2 lyžice olivového oleja
 • 0,5 dcl bieleho vína
 • morská soľ, mleté čierne korenie
 • Na dressing:
 • 150 g majonézy
 • 0,5 dcl kyslej smotany
 • 2 čajové lyžičky kôpru
 • 2 strúčiky cesnaku
 • 1 lyžica bieleho vína
 • soľ

Príprava:

  1. Lososa umyjeme, osušíme papierovým uterákom a narežeme na 4 rovnaké kúsky. Tak ho osilíme, okoreníme, polejeme vínom a odstavíme na hodinu do chladničky. Počas marinovania je potrebné lososa párkrát otočiť.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom lososa, z každej strany po 2-3 minúty.
  3. Pripravíme si dressing: majonézu vymiešame s kyslou smotanou, dodáme kôpor a roztlačený cesnak. Prilejeme víno, osolíme, dobre vymiešame a až do podania držíme v chladničke.
  4. Lososa podávame s kôprovým dressingom a mladými zemiakmi.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.