loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Likér z bazy čiernej

Likér z bazy čiernej

Likér z bazy čiernej

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 10 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg dozretých plodov bazy čiernej
 • 1 l špiritusu
 • 50 dg cukru
 • 6-10 klinčekov
 • menší kúsok škoricovej kôry
 • strúhaná citrónová kôra

Príprava:

  1. Plody bazy čiernej dôkladne umyjeme, osušíme a vhodíme do pripravenej fľaše alebo nádoby.
  2. Špiritus zmiešame s pohárom vody, zalejeme ovocie, fľašu zatvoríme a odložíme na 2 týždne, pričom každý deň s ňou dôkladne potrasieme.
  3. Po dvoch týždňoch privedieme do varu 3 poháre vody s citrónovou kôrou, klinčekmi a škoricou. Pod prikrývkou varíme na slabom ohni cca 10 minút.
  4. Do hrnca s vodou pridáme cukor a varíme, až kým sa cukor nerozpustí a nám nevznikne cukrový sirup.
  5. Potom sirup precedíme a odložíme bokom.
  6. Vodku z čiernej bazy zlejeme a postupne lejeme do sirupovej vody, za stáleho miešania.
  7. Takto pripravený likér vlejeme späť do fľaše, ktorú dôkladne zatvoríme.
  8. Po 3 dňoch nápoj prefiltrujeme, rozlejeme do menších flaštičiek, zazátkujeme a odstavíme na 3 mesiace, po ktorých môžeme likér začať užívať.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




july28 august, 2016 o 08:49
Minulý rok som hľadala recept na bazový likér, väčšinou sa bobule varili/ popražili/, ale skúsila som tento recept a výsledok bol naozaj chutný. Spravím si ho aj tento rok.
july28 august, 2016 o 08:47
likér bol výborný, určite si spravím aj tento rok
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.