Kuracie prsia s hruškou a ananásom
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €
Suroviny pre 4 osoby:
• 4 kuracie prsia
• 4 plátky ananásu
• 1 konzerva hrušiek
• 3 lyžice oleja
• ¼ sladkej smotany
• 1 lyžica masla
• 1-2 lyžice kari korenia
• soľ a mleté čierne korenie
Príprava:
- Mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a tak ho opečieme na rozpálenom oleji.
- Opečené kuracie prsia uložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
- Ananás nakrájame na kocky, zmiešame so scedenými hruškami a dáme na panvicu, kde pridáme maslo aj kari korenie. Všetko spolu dusíme, tak zalejeme smotanou a dôkladne vymiešame.
- Pridáme opečené mäso a všetko spolu ešte chvíľku dusíme.
- Takto pripravené kuracie mäso podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré.