loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Kung Pao

Kung Pao

Kung Pao

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 35 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 450 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky)
 • 300 g ryže
 • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
 • 1 bielko
 • 5 lyžíc oleja
 • 2 lyžice kukuričnej múky
 • 2 lyžice vody
 • 1 lyžica sójovej omáčky
 • 1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
 • 1 lyžička vínneho octu
 • 1 lyžička sezamového oleja
 • 1 lyžička cukru
 • 1 lyžička soli

Príprava:

  1. Mäso vložíme do misky, pridáme k nemu bielko, soľ a ½ kukuričnej múky, dôkladne vymiešame a odložíme na 30 minút.
  2. Na panvici rozpálime 4 lyžice oleja a zľahka na ňom osmažíme marinované kuracie prsia a následne na to ich z woku vyberieme.
  3. Pridáme lyžicu oleja, cesnak a ten smažíme cca 2 minúty.
  4. Vrátime späť kuracie prsia, pridáme sójovú omáčku, víno alebo sherry, cukor, ocot a sezamový olej.
  5. Zvyšok kukuričnej múky vymiešame s vodou, vlejeme do omáčky a varíme na voľnom plameni, až kým omáčka nezhustne.
  6. Kung Pao podávame s ryžou.
Náš tip: Ak ste milovníčky pikantných jedál, pridajte do omáčky 1 alebo 2 chilli papričky.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.