loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Pizza a chlieb » Kiš plnený špargľou a šunkou

Kiš plnený špargľou a šunkou

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 3h 10 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €
s červeným vínom

Suroviny pre 4 osoby:
 • Cesto:
 • 25 dkg múky
 • 12 dkg masla
 • 1 vajce
 • 3 lyžičky studenej vody
 • soľ
 • Plnka:
 • 10 dkg šunky
 • 30 dkg špargle
 • 4 vajcia
 • ¾ pohára smotany
 • soľ, čierne mleté korenie
 • muškátový oriešok
 • 10 dkg parmezánu alebo iného podobného syra

Príprava:
  1. Zamiesime cesto, vytvarujeme do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
  2. Cesto rozvaľkáme do šírky cca 22 cm. Vyložíme ním, maslom vymastenú a strúhankou obsypanú formu na pečenie.
  3. Povrch cesta napicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 °C. Zapekáme približne 12-14 minút, tak necháme vychladnúť.
  4. Uvaríme špargľu (cca 15-20 minút, zelená špargľa sa varí rýchlejšie než biela). Tak ju pokrájame na kolieska (časť možno odložiť na ozdobu). Šunku pokrájame na kocky a spolu so špargľou ju uložíme na kiš.
  5. Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením aj nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na kiš a navrch nasypeme strúhaný parmezán.
  6. Takto pripravený kiš dopečieme pri teplote 200 °C, 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.
Náš tip: Prácu si možno urýchliť kúpou mrazeného cesta, ktoré možno dostať v každom hypermarkete.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.