loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Kalamáre na víne

Kalamáre na víne

Kalamáre na víne

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 500 g kalámarov
 • 2 cibule
 • lyžica paradajkového pretlaku
 • 5 dcl červeného stolového vína
 • biely jogurt
 • 0,5 dcl koňaku
 • bobkový list, mletá škorica
 • soľ a mleté čierne korenie
 • maslo

Príprava:

  1. Dôkladne očistené a umyté kalamáre, vhodíme do osolenej vriacej vody a varíme cca 4-5 minút. (na 500 g kalamárov potrebujeme 1 liter vody a ½ lyžice soli)
  2. Uvarené kalamáre scedíme a nakrájame na plátky. Tie potom preložíme na panvicu s rozpusteným maslom a opekáme. Pridáme k nim nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkové listy, pretlak, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a varíme.
  3. Po chvíľke prilejeme červené víno a na slabom plameni varíme cca 4-5 minút. Tak pridáme jogurt, posypeme štipkou škorice a prikryté varíme cca 5-7 minút.
  4. Pred podávaním vlejeme do omáčky koňak, dôkladne vymiešame a preložíme na taniere. Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo čerstvým kôprom a plátkami citróna.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.