loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Kačka s plnenými jablkami

Kačka s plnenými jablkami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 90 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
s červeným vínom

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kačka
 • 8 jabĺk
 • brusnice
 • ½ pohára červeného vína
 • soľ, čierne korenie, majorán
 • kryštálový cukor
 • lyžička masla

Príprava:

  1. Kačku umyjeme, osušíme, natrieme zvnútra aj zvonku koreninami a necháme odtáť 1 hodinu na chladnom mieste.
  2. Polovicu jabĺk umyjeme, očistíme od šupky aj jadierok, pokrájame na štvrťky a posypeme majoránom. Naplníme nimi kačku, ktorej otvor následne zošijeme, uložíme ju na pekáč, potrieme maslom, trochou vody a vložíme do rúry.
  3. Pečieme 1,5 hodiny, pričom ju priebežne polievame šťavou, ktorá sa v pekáči vytvorila a obraciame ju podľa potreby.
  4. Zvyšné očistené jablká naplníme brusnicami a posypeme cukrom. Uložíme ich do ohňovzdornej nádoby, podlejeme vínom a trochou vody a pečieme rovnomerne s kačkou, až kým čiastočne nezmäknú. Je potrebné jablká priebežne kontrolovať, pretože veľmi mäkké sa nám môžu rozpadnúť.
  5. Upečenú kačku podávame poliatu šťavou vzniknutej z výpeku a obloženú pečenými jablkami s brusnicovou plnkou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.