loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Kačica na hrozne

Kačica na hrozne

Kačica na hrozne

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 ks stredne veľkej kačky
 • 500 g tmavého hrozna
 • 4 dcl červeného vína
 • 3 PL oleja
 • ľubovoľný vývar
 • muškátový orech, cukor
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:
  1. Kačku umyjeme, osušíme, rozdelíme na 8-10 častí, všetky pokvapkáme vínom a odložíme do chladničky. Medzitým si očistíme hrozno, opláchneme a osušíme.
  2. Na rozpálenom oleji opečieme mäso z kačky, zo všetkých strán, tak ho osolíme a prikryté dusíme.
  3. Počas dusenia mäso podlievame zvyšným červeným vínom a ľubovoľným vývarom.
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme hrozno. Počkáme kým pustí šťavu, a zároveň dávame pozor, aby sa nám nerozpadlo. Ku koncu ho ochutíme mletým muškátových orechom, soľou a podľa chuti aj cukrom.
  5. Kačacie mäso podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.