loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 5 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 3 poháre nakrájaných jahôd
 • ½ pohára šťavy z čerstvého pomaranča
 • 2/3 pohára kryštálového cukru
 • ½ lyžičky strúhanej kôry z pomaranča

Príprava:
  1. Na začiatok si pripravíme sirup: cukor zalejeme pohárom vody, uvaríme a následne necháme vychladnúť. Jahody, pomarančovú šťavu a pomarančovú kôru zmixujeme na hladkú zmes.
  2. Počas mixovania pridávame schladenú sirupovú vodu.
  3. Celú pomixovanú zmes nakoniec preložíme do formičiek a zamrazíme na 3 hodiny, pričom každých 30 minút ju premiešame.
  4. Následne na to jahodový sorbet zmixujeme a môžeme podávať v zmrzlinových pohároch. Takto pripravený sorbet vydrží v mrazničke ešte ďalšie 3 dni.
Náš tip: Počas jahodovej sezóny, kedy sú jahody najsladšie, môžete dať do tohto sorbetu trošku menej cukru a časť pomarančovej šťavy nahradiť šťavou z citróna.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.