loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Dezerty, džemy , syry » Jahodovo-čokoládové fondue

Jahodovo-čokoládové fondue

Jahodovo-čokoládové fondue

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 10 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: stredne drahé €€
so šampanským

Suroviny pre 6 osôb:
 • 400 g kvalitnej horkej čokolády
 • 300 ml sladkej smotany (30%)
 • 2 lyžice likéru Ammareto
 • 500 g jahôd
 • biela poleva a čerstvé lístky mäty (na ozdobu)

Príprava:
  1. Jahody dôkladne umyjeme a osušíme.
  2. V miske určenej na fondue, podrvíme čokoládu a pridáme ju do smotany, ktorú zohrievame na miernom ohni. Miešame až kým sa čokoláda nerozpustí a tak odstavíme na cca 10 minút.
  3. Potom čokoládovú smotanu nanovo postavíme na slabší plameň.
  4. Ovocie napichneme na špáratko a ponoríme do čokoládovej zmesy. Uložíme na tanier a necháme uschnúť.
  5. Samotný dezert vyzerá efektne, keď ho polejeme bielou polevou a ozdobíme lístkami čerstvej mäty.
Náš tip: Ak nemáte nádobku špeciálne určenú pre výrobu fondue, môžete si pomôcť aj klasickou miskou na sporáku. Horkú čokoládu zas môžete obmeniť za kvalitnú bielu.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.