loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Hubová omáčka

Hubová omáčka

Hubová omáčka

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 50 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 30 g sušených húb
 • 1 väčšia cibuľa
 • 30 g masla
 • kyslá smotana
 • 1 kocka hubového bujónu
 • soľ a čierne mleté korenie

Príprava:

  1. Huby dôkladne umyjeme a dáme si ich vopred namočiť.
  2. Namočené huby uvaríme v tej istej vode, v ktorej sme ich predtým močili a scedíme.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a opečieme na troche masle. Posypeme múkou, pomiešame a zalejeme vývarom.
  4. Do vývaru pridáme hubový bujón, smotanu aj zvyšok masla.
  5. Ochutíme soľou a čiernym korením. Chvíľku povaríme a podávame.
Použitie: Hubová omáčka sa hodí napríklad k mäsovým závitkom, roládam, ale aj k zemiakovým plackám.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.