loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Hruškový likér

Hruškový likér

Hruškový likér

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 2 kg hrušiek
 • 1,5 l špiritusu
 • 1,5 kg cukru
 • 1 dcl rumu
 • štipka mletých klinčekov

Príprava:

  1. Hrušky umyjeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme. Odložíme na chladné miesto na niekoľko hodín.
  2. Na dne nádoby by sa mala vytvoriť hustejšia zmes, oddelená od tekutiny.
  3. Tú potom oddelíme do inej nádoby, ktorú postavíme na slabý plyn. Pridáme cukor, prehrejeme a miešame až kým sa cukor nerozpustí.
  4. Nápoj necháme vychladnúť a tak doň prilejeme špiritus, rum a ochutíme klinčekmi.
  5. Takto pripravený nálev vlejeme do fliaš, ktoré dôkladne uzatvoríme a odložíme na 3 mesiace.
  6. Po tejto dobe ešte raz nálev scedíme a môžme začať užívať.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.