loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Hovädzie na paradajkách a karí krúpy

Hovädzie na paradajkách a karí krúpy

Hovädzie na paradajkách a karí krúpy

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 200 g mletej hovädziny
 • 200 g slaniny
 • 500 g polievkovej zeleniny
 • 500 g jačmenných krúpov
 • 5 ks paradajok v konzerve
 • 3 stredne veľké cibule
 • 3 PL masti
 • soľ, mleté biele korenie, karí korenie

Príprava:
  1. Z očistenej zeleniny uvaríme liter zeleninového vývaru a tak si uvaríme vo väčšom (cca 3litrovom hrnci) krúpy, ktoré zalievame vývarom v pomere1:3.
  2. Ku krúpam pridáme 2-3 čajové lyžičky karí korenia a dôkladne premiešame.
  3. Na masti opečieme slaninu, cibuľu a po chvíli aj mleté mäso. Všetko spolu opekáme cca 15 minút, tak pridáme na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme.
  4. Hotové mäso vmiešame ku horúcim krúpam, vymiešame, prikryjeme a necháme odstáť cca 15 minút. Tak podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.