loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 4 žĺtka
 • šťava z ½ citróna
 • ½ masla
 • soľ, mleté biele korenie a muškátový orech
 • čerstvé bylinky

Príprava:

  1. Maslo rozpustíme v hrnci.
  2. Žĺtka rozmiešame s citrónovou šťavou, soľou a bielym korením.
  3. Rozmiešané žĺtka prilejeme k maslu a za občasného miešania omáčku povaríme.
  4. Keď omáčka nadobudne krémovú konzistenciu, ochutíme ju soľou, korením a muškátovým orechom.
  5. Omáčku dôkladne premiešame, dozdobíme čerstvými bylinkami a podávame.
Náš tip: Obmenou tejto holandskej omáčky môžeme nakuknúť aj do iných svetových kuchýň: napríklad pridaním paradajkového pretlaku získame známu omáčku menom Choron, francúzsku omáčku Bearnaise získame pridaním bieleho vína a estragónu a pridaním pomarančovej šťavy zas získame tradičnú maltskú omáčku.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.