loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Halušky po poľsky

Halušky po poľsky

Halušky po poľsky

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 10 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kg zemiakov
 • 250 g škrobovej múčky
 • 2-3 vajcia (môžeme ich ale aj vylúčiť)
 • soľ

Príprava:

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka.
  2. Uvarené zemiaky prepasírujeme, prípadne rozdrobíme vidličkou.
  3. K zemiakovej zmesi pridáme škrobovú múčku, prípadne aj vajíčka.
  4. Zmes osolíme a dôkladne vymiešame na jednoliatu cesto.
  5. To vyvaľkáme na pomúčnenej doske a vyformujeme z nich malé guľôčky.
  6. Každú guľôčku trošku stisneme a s prstom urobíme do prostriedku jamku.
  7. Guľôčky tak ešte obalíme v múke a dáme variť do vriacej osolenej vody.
  8. Keď vyplávajú halušky na povrch, stíšime plameň a varíme ich ešte cca 5 minút.
Náš tip: Tieto tradičné poľské halušky sa podávajú s mäsovou roládou a červenou kapustou. Môžeme ich tiež servírovať poliate maslom, ľubovoľnou omáčkou alebo premiešané s opečenou slaninou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.