loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Halibut s kuriatkami, borovnicami a rozmarínom

Halibut s kuriatkami, borovnicami a rozmarínom

Halibut s kuriatkami, borovnicami a rozmarínom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 40 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 400 g ryby halibut (druh morskej ryby)
 • 100 g húb (najlepšie kuriatka)
 • 100 g borovníc
 • 1 balenie cestovín penne
 • 1 menšia cvikla
 • 1 cibuľa
 • 4 dcl červeného vína
 • 1 dcl bieleho vína
 • 3 lyžice olivového oleja
 • 1 lyžica masla
 • rozmarín, petržlenová vňať
 • citrónové korenie, bobkový list

Príprava:

  1. Rybu polejeme olivovým olejom, posypeme citrónovým korením a necháme marinovať.
  2. Umyté a očistené kuriatka a borovnice osmažíme spolu s nakrájanou cibuľou na roztopenom masle. Podlejeme bielym vínom, premiešame a odstavíme zo sporáka.
  3. Cviklu uvaríme v červenom víne, do ktorého pridáme bobkový list.
  4. Penne uvaríme podľa inštrukcií na obale.
  5. Rybu opečieme na panvici.
  6. Uvarené penne pridáme do omáčky z kuriatok a borovníc, ochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a petržlenovou vňaťou.
  7. Na hlbších tanieroch servírujeme penne s plátkami uvarenej cvikly a s opečenou rybou. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.