loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Francúzske zemiaky („Gratin dauphinois“)

Francúzske zemiaky („Gratin dauphinois“)

Francúzske zemiaky („Gratin dauphinois“)

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kg zemiakov
 • 1 l mlieka
 • 2 strúčiky cesnaku
 • maslo
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Spodok ohňovzdornej nádoby, v ktorej budeme zemiaky piecť potrieme cesnakom.
  2. Zemiaky vrstvovito naukladáme, pričom každú vrstvu zvlášť osolíme a okoreníme.
  3. Prilejeme mlieko a nádobou mierne zatrasieme, aby sa mlieko rovnomerne uložilo.
  4. Na samotný vrch pridáme pár plátkov masla a ešte raz osolíme a okoreníme.
  5. Takto pripravené zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme ich cca 1 hodinu, až kým nie sú upečené dozlatista a nerozplývajú sa nám v ústach.
Použitie: Takto pripravené zemiaky sa vynikajúco hodia ako príloha k hovädziemu mäsu, bravčovine, ale aj teľacine. Môžete ich tiež podávať ako samostatný hlavný chod, napríklad so zeleninovým šalátom.

Náš tip: Tento recept na tradičné francúzske jedlo môžete ešte obohatiť o strúhaný syr, prípadne o kúsky slaniny či lososa.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.