loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Fašírky z Florencie

Fašírky z Florencie

Fašírky z Florencie

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g mletého bravčového mäsa
 • 100 g údenej slaniny
 • 2 cibule
 • 2 vajcia
 • 2 mrkvy
 • petržlen
 • 2 lyžice hladkej múky
 • 2 lyžice citrónovej šťavy
 • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
 • 3 lyžice oleja
 • 1 lyžica margarínu
 • 1 lyžička nasekanej čerstvej šalvii
 • ¼ lyžičky mletého rozmarínu
 • ¼ lyžičky bazalky
 • 2 dcl bieleho suchého vína
 • štipka cukru
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno, zmiešame s mletým mäsom, pridáme šalviu, soľ, čierne korenie, rozmarín a vajcia. Dôkladne premiešame a masu vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
  2. Umytú a očistenú zeleninu nahrubo nastrúhame.
  3. Vo väčšom hrnci rozpustíme margarín a na silnom plameni na ňom opečieme nastrúhanú zeleninu, potom plameň stíšime, zeleninu osolíme, pridáme bazalku, víno a pár minút dusíme pod prikrývkou.
  4. Z pripravenej mäsovej zmesi vyformujeme menšie fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke.
  5. Na panvici rozpálime olej a fašírky na ňom opečieme dozlatista.
  6. Opečené fašírky preložíme k zelenine a spolu všetko dusíme cca 30 minút.
  7. Ku koncu pridáme cukor, citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo cestovinami.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.