loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Dusené filé s orechmi

Dusené filé s orechmi

Dusené filé s orechmi

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 800 g filé z morskej ryby (podľa vlastného výberu)
 • 100 g sušených sliviek
 • 2 kyslé jablká
 • 1 väčšia cibuľa
 • 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
 • 2 lyžice hrozienok
 • lyžica masla
 • hladká múka
 • citrónová šťava
 • 5-8 klinčekov
 • olej
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Filé rozdelíme na menšie porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 30 minút.
  2. Tak ho osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme dozlatista narozpálenom oleji.
  3. Opečené filé preložíme do väčšieho hrnca, pridáme hrozienka, nadrobno pokrájané jablká, slivky, cibuľu a maslo. Všetko okoreníme, zalejeme vriacou vodou a dusíme cca 15 minút.
  4. Pár minút pred koncom vhodíme k filé nadrobno nasekané vlašské orechy, povaríme a ešte teplé podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.