loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Čučoriedkový likér

Čučoriedkový likér

Čučoriedkový likér

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 10 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 200 g čiernych ríbezlí
 • 10 g klinčekov
 • 10 g nadrobno strúhanej pomarančovej kôry
 • 20 g škoricovej kôry
 • 1 l špiritusu
 • 1,5 kg medu

Príprava:

  1. Čučoriedky, klinčeky, pomarančovú kôru a škoricu vložíme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme špiritusom, uzavrieme, poriadne pretrepeme a odložíme na 3 týždne, pričom z času na čas nádobu pretrasieme.
  2. Na sporáku zohrejeme va poháre vody spolu s medom a odstavíme z ohňa.
  3. Špiritus prefiltrujeme a vlejeme do horúcej vody s medom.
  4. Chvíľku pomiešame a nalejeme späť do uzatvoriteľnej nádoby. Odložíme na ďalšie tri týždne.
  5. Po troch týždňoch likér prefiltrujeme, rozlejeme do fliaš, ktoré zatvoríme a odložíme na tmavé miesto, minimálne na 2 mesiace.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.