loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Dezerty, džemy , syry » Čokoládová pena - fr. Mousse au chocolat

Čokoládová pena - fr. Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 0 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €
šampanské, čaj, kávu presso alebo cappuccino

Suroviny pre 6 osôb:
 • 200g horkej čokolády (70% kakaa)
 • 1dl mlieka
 • 2 vajcia
 • 400g šľahačkovej smotany
 • 180g cukru

Príprava:

Recept sa pripravuje 24 hodín vopred.
  1. Oddeľte žítka od bielok a bielka vyšľahajte s cukrom na pevnú penu.
  2. V hrnci nechajte roztopiť čokoládu, pridajte 2 žĺtka a mlieko. Nechajte zmes zohriať, ale nesmie vrieť.
  3. Zľahka vmiešajte penu z bielok do čokoládovej zmesi.
  4. Vyšľahajte smotanu na šľahačku a primiešajte do zmesi.
  5. Nechajte v chladničke po dobu 24 hodín a potom podávajte
Tip:

Na koniec môžte pridaťdo peny kúsky čokolády, alebo ju iba ozdobiť čokoládovými lupienkami.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.