loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Polievky » Červený boršč

Červený boršč

Červený boršč

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg cvikle
 • 1 l hovädzieho vývaru
 • za hrsť sušených hríbov
 • 1 väčšia cibuľa
 • 1 väčšie jablko
 • 2 zelené listy z póru
 • 1 vetvička čerstvého tymianu
 • bobkový list, petržlenová vňať
 • 4 strúčiky cesnaku
 • zeler
 • 10 g cukru
 • citrónová šťava
 • červený vínny ocot
 • zákvas

Príprava:

  1. Zákvas si pripravíme z 3 ks stredne veľkej cvikle, 3 krajce tmavého chleba a 4 hlávky cesnaku. Všetko zalejeme teplou vodou, prikryjeme a necháme odstáť na tmavom mieste cca 5 dní.
  2. Hríby umyjeme, namočíme a uvaríme ich vo vode, v ktorej sa močili. Uvarené huby zlejeme, vývar si odložíme bokom, očistenú cviklu aj cibuľu nakrájame na plátky, jablká v šupke na mesiačiky, očistený cesnak na polovice.
  3. Všetku zeleninu zalejeme studenou vodou, prípadne čistým studeným hovädzím vývarom. Pridáme k nej huby a dolejeme hubový vývar z ich varenia. Polievku ochutíme koreninami a dolejeme vopred pripraveným zákvasom.
  4. Polievku varíme krátko, maximálne 10 minút od momentu varu. Prilejeme citrónovú šťavu aj vínny ocot.
  5. Nasledujúci deň boršč precedíme, ohrejeme a podľa potreby ešte ochutíme soľou, cukrom alebo čerstvo pomletým čiernym korením.
  6. Pred servírovaním môžeme do polievky vhodiť jadierka z čerstvej uhorky, polievku prikryť a nechať chvíľu postáť.
  7. Boršč podávame čistý, ideálne s pečivovou prílohou ako sú napríklad krutóny.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.