loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Calzone

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • Cesto:
 • 40 dkg múky
 • 1 polievková lyžica cukru
 • 6 dkg masla
 • 200 ml mlieka
 • 3 dkg droždia
 • 3 lyžice olivového oleja
 • 1 plochá malá lyžička soli
 • 1 žĺtko
 • Plnka:
 • 2 paradajky
 • 8 plátkov šunky
 • 15 dkg šampiňónov
 • 1 cibuľa
 • 1-2 strúčiky cesnaku
 • 1-2 lyžice paradajkového pretlaku
 • 10 olív
 • 15 dkg syr Mozzarella
 • bazalka
 • olej

Príprava:
  1. Pšeničnú múku vymiešame so soľou a cukrom, pridáme zmäknuté maslo.
  2. Droždie rozdrvíme v teplom mlieku. Pridáme lyžicu múky, olivového oleja, maslo a žĺtko.
  3. Vyrobíme cesto a odstavíme ho na teplé miesto vykysnúť, približne na 20 minút.
  4. Cibuľu nakrájame nadrobno, osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
  5. K cibuli pridáme umyté a narezané šampiňóny, nakrájanú šunku, paradajky aj pretlak. Chvíľku povaríme.
  6. Olivy nasekáme nadrobno a pridáme k uvarenej plnke.
  7. Zapekaciu misu vyložíme papierom na pečenie.
  8. Cesto rozdelíme na tri časti a každú z nich rozvaľkáme do kruhu. Na všetky rozdelíme plnku, preložíme ich na polovicu a vyformujeme z každej tri veľké rožky, ktoré vložíme do zapekacej misy.
  9. Natrieme olivovým olejom a pečieme okolo 20-25 minút, pri teplote 200 °C.
  10. Podávame s kečupom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.