loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Bravčové so slivkami

Bravčové so slivkami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 90 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
s červeným vínom

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1,5 kg bravčového bez kosti
 • 20 dkg sušených sliviek (odkôstkovaných)
 • 2 polievkové lyžice slivkového džemu
 • 2 polievkové lyžice olivového oleja
 • 1 dcl červeného suchého vína
 • ½ čajovej lyžičky strúhaného zázvoru
 • soľ, čierne mleté korenie

Príprava:
  1. Slivky sparíme a vložíme do horúceho vína. Džem vymiešame so strúhaným zázvorom.
  2. Bravčové mäso rozrežeme z boku na plátky hrubé 2-3 cm a naklepeme ich, tak osolíme a okoreníme. Natrieme džemom, slivky vyberieme z vína a uložíme po troch kúskoch na každé mäso. Jednotlivé plátky mäsa, následne na to zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou, aby nám zmes nevypadla.
  3. Na hlbšej panvici rozpálime olej a mäso sprudka opečieme. Spolu s výpekom ho preložíme do ohňovzdornej misy, polejeme vínom, v ktorom sme predtým močili slivky a pridáme ešte cca 3-4 lyžice vody. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 1-1,5 hodiny a čas od času polievame vytvorenou šťavou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.