loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Bravčové mäso na mandliach

Bravčové mäso na mandliach

Bravčové mäso na mandliach

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 80 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1,5 kg bravčového mäsa bez kosti
 • 4 dcl bieleho suchého vína
 • 2 lyžice margarínu
 • 3 lyžice medu
 • 4 lyžice mandlí
 • 2 lyžice citrónovej šťavy
 • cesnaková marináda (alebo iná, kúpená v obchode)
 • soľ, mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Mäso natrieme marinádou, polejeme citrónovou šťavou, 3 dcl vína a vložíme do chladničky na 3 hodiny.
  2. Mäso po troch hodinách vyberieme z chladu, obviažeme ho bielou kuchynskou niťou a sprudka opečieme na rozpálenom margaríne.
  3. Opečené mäso vložíme do zapekacej nádoby a dáme ho do rúry vyhriatej na 180°C, kde ho pečieme cca 1 hodinu, počas ktorej ho občas polievame vlastnou šťavou.
  4. Mandle podrvíme, zalejeme medom a 1 dcl vína.
  5. Pečené mäso vyberieme, zbavíme ho nite, potrieme mandľovo-medovou pastou a vložíme ešte zapiecť na cca 10-15 minút. Následne na to, podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.