loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u
Hlavná stránka » Fórum » Iné » Co varite dnes vecer?

Co varite dnes vecer?

zzuzie

zzuzie: Co varite dnes vecer?. Caute, mate nejaky rychly recept, najlepsie bezmasity na veceru?
Nic ma nenapada a tak dnes vecer pre moje 3 deti urobim : chlieb s maslom a s mliekom...

23 január, 2009 o 17:24 Odpovedať

ela22
ela22: avokado. No, tak ja mam pre teba typ! ked som robila ako au-pairka v Spanielsku, matka 7-rocneho chalana mi dala instrukcie ohladom vecere pre maleho.
Bolo to jednoducho avokado nakrajane na kruzkoch paradajky s kukuricou a s tuniakom (len ciste maso - steak vo vlastnej stave, v konzerve samozrejme), alebo bez tuniaka - light verzia, pokvapkane olivovym olejom, stipka soli a pripadne par kvapiek balzamikoveho alebo obycajneho vinneho octu. Druha verzia - avokado s lyzickou kokteilovej omacky, rozpolis, vykostkujes pridas lyzicku omackz a rozmiesas s duzinou
Je to vyzivne, avokado nasyti a zaroven nezatazi na noc zaludok ako maso. Maly to jedol ako najvacsiu delikatesu a nikdy sa mu to nezunovalo aj 2krat do tyzdna. A ja tiez
28 január, 2009 o 11:07 Odpovedať
zzuzie
zzuzie: cestoviny. Diky za odpoved. Avokado vyskusam dnes vecer..Minule som urobila cestoviny: s maslom a so syrom alebo s tuniakom alebo s paradajkovovou stavou alebo s hocicym, co ostalo so vcerajska..
30 január, 2009 o 17:02 Odpovedať
hena123
hena123: cestoviny carbonara. tak ja ti este pridam, ked cestoviny, tak deti zboznuju cestoviny carbonara v uvodzovkach, v uvodzovkach lebo to nie su prave carbonara... na horuce cestoviny das maslo a pridas sunku pokrajanu na male kocky a zmiesanu so smotanou(kyslou), jednoduche a mnam aj pre velkych
01 február, 2009 o 16:59 Odpovedať
agnieszka
agnieszka: Palacinky !. odporucam palacinky s tvarohom alebo spenatom
02 február, 2009 o 10:32 Odpovedať
hena123
hena123: palacinky su casovy luxus. to je trochu babračka palacinky, nie?
04 február, 2009 o 15:59 Odpovedať
zzuzie
zzuzie: Rychle palacinky. Najlepsie su uz palacinky z polotovaru: posypte palacinky struhanym syrom, eventualne sunkou, a zohrejte v mikrovlnke. Podavajte so salatom alebo s paradajkami...
09 február, 2009 o 10:31 Odpovedať
lama
lama: polotovary na Slovensku. ZZuzie, ty asi nezijes na Slovensku
este som nevidela hotove palacinky, aj ked uznavam, ze by to bolo celkom prakticke. Situacia polotovarov na Slovensku sa zatial neda ani zdaleka porovnat s tou v zapadoeuropskych krajinach. Ludia, ktori nezili v zahranici maju mozno opacny pocit, zda sa im, ze chladiace boxy su plne vsetkeho, ale ten kto yil nejaky cas napriklad vo Francuzku, bude darmo hladat napríklad rozne druhy hotoveho a vyvalkaneho cesta, y ktoreho si zvykol robit quiche (kiš) alebo tortu s ovocim a vsetky verzie slanych a sladkych kolacov a pizze. Niekde uz najdete bud listkove alebo pizzove cesto, ale malokde a ludia to podla mna este prilis nevyuzivaju. Palacinky ako polotovar si tiez pamatam z Francuzska, ale nie tie nase, sladke z bieleho cesta, ale vyborne slane z tmavej muky, ktore maju uplne inu chut. A vobec tisice dalsich hotovych alebo polohotovych jedal, kde si mozete vybrat podla zlozenia aj kratko skladovatelne jedla bez umelych konzervantov, bio, vegetarianske atd.
04 máj, 2009 o 19:37 Odpovedať
Lili
Lili: sampinonove rizoto s tofu. Dnes budem improvizovat a varit z toho co dom da...

kedze momentalne nasa vyrabovana chladnicka v sebe ukryva akurat tak sampinony a tofu syr, a kdesi v skrinke mame odlozenu ryzu, bude vecera rychla, lahka a rychla

Sackovu ryzu uvarim. A vedla na panvici opeciem na masle cibulku, cesnak, pridam na kocky nakrajane tofu, sampinony, podlejem 2 dcl bieleho sucheho vina, pridam trochu bylinkovej soli a dusim cca 5 minut. Ked sa vino odpari, primiesam uvarenu ryzu, dokladne premiesam a podavame

A ak nahodou nadabim nejaky zapadnuty struhany syr, tak to bude rizoto s trosku viac kaloriami
11 marec, 2010 o 12:58 Odpovedať
sara
sara: opekana zelenina so syrom a olivami. Po masovej Velkej noci, sa mi vyslovene ziada vela vela zeleniny a ovocia, takze dnes to bude na olivovom oleji opecene dokopy: cuketka, baklazan, kokteilove paradajky, cervena, zlta a zelena paprika, k tomu primiesam uz v miske, cierne olivy, slany ovci syr a pripadne aj natvrdo uvarene vajicko.

Verzia pre chlapov - k tomu vsetkemu primiesat opecene kuracie alebo bravcove masko a podavat to so zemiakovou plackou pre menej narocnych ( z vlastnej skusenosti:) staci pecivo.
08 apríl, 2010 o 11:22 Odpovedať
Kika
Kika: pizza aneb...:). Objednavam pizzu

Minimalne tri, nech je aj na zajtra

Po Velkej noci a sviatkoch a celom tyzdni, som taka dobita, ze nemam sil cokolvek varit.

Ale mozno kym pride pizza, zvladnem natriet chlebik vajickovou pomazankou (klasika z masla, horcice, cibulky, cesnaku a rozpucenych varenych vajec)
09 apríl, 2010 o 15:18 Odpovedať

Copyright 2012. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.