loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Zdravie a fitness » Sprievodca » Riziká spojené s konzumáciou mäsa

Riziká spojené s konzumáciou mäsa

Riziká spojené s konzumáciou mäsaChoroby srdca a hniloba
Riziká spojené s konzumáciou mäsa

Riziká spojené s konzumáciou mäsa
Riziká spojené s konzumáciou mäsa

Predčasné starnutie

  • Eskimáci, ktorí sa živia predovšetkým mäsom, starnú vďaka skladbe svojej stravy veľmi rýchle. Ich priemerný vek je len 27,5 roka.
  • Kirgizi, pôvodne nomádsky kmeň z územia medzi Kazachstanom a Čínou, ktorých potravou je takmer výhradne mäso, tiež starnú predčasne. Umierajú skoro, ešte nedávno bol ich priemerný vek len okolo 40 rokov.
Jedy
  • Zúfalý boj, ktorý zvieratá márne zvádzajú o vlastný život tesne pred a najmä počas porážky, má za následok veľké biochemické zmeny v ich organizme. Zvýšia sa toxické látky v tele zvierat a stúpne hladina adrenalínu. Celý organizmus, vrátane mäsa, sa tak kvôli nesmiernemu utrpeniu zvierat pred smrťou stáva jedovatý.
Rakovina
  • Štúdia amerických vedcov, ktorej objektom bola vzorka 50-tisíc laktovegetariánov, priniesla mimoriadne prekvapujúce výsledky. Tie doslova šokovali vedcov z oblasti výskumu rakovinových ochorení. Štúdia jasne ukazuje, že v testovanej skupine sa objavilo oveľa nižšie percento chorých na rakovinu než v skupine konzumentov mäsa. Zloženie obidvoch skupín bolo porovnateľné z hľadiska veku aj podľa pohlavia. Štúdia ďalej upozornila na to, že stredná dĺžka ľudského života v skupine laktovegetariánov je výrazne vyššia a že aj kardiovaskulárne choroby sa v tejto skupine vyskytujú menej.
  • Jedným z dôvodov, prečo sú ľudia konzumujúci mäso náchylnejší na rakovinové ochorenia, je skutočnosť, že mäso hneď niekoľko hodín po porážke zvierat získava nezdravú sivozelenú, olivovú farbu. Aby sa zabránilo takému poškodeniu, používajú sa v mäsiarskom priemysle rôzne prípravky, napríklad nitráty a iné konzervačné látky, ktoré umelo zachovávajú ružovú farbu mäsa. Mäso potom vyzerá ako čerstvé, aj keď opak je pravdou. Výskumy z posledných rokov ukázali, že tieto konzervačné látky sú silne karcinogénne.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.