loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Kalórie v mäse

Kalórie v mäseČervené mäsoHydina – nutričná tabuľka
Červené mäso

Červené mäso
Červené mäso

Červené mäso je bohaté na železo. To sa však lepšie absorbuje, ak súčasne s ním prijímate aj vitamín C. Preto je dobré, ak červené mäso jete so zeleninou bohatou na tento vitamín.

Hovädzie mäso má tehlovočervenú farbu, jej odtieň však závisí od viacerých faktorov, medzi inými aj od veku zvieraťa a spôsobu kŕmenia. Ak sa hovädzie mäso spracováva pri teplote 60 °C, zanecháva si svoju červenú farbu. Začína hnednúť približne pri teplote 77 °C. Prepečený (Well done) steak je preto hnedošedý. Chudé hovädzie mäso obsahuje len okolo 3 % tuku. Je zdrojom esenciálnych aminokyselín, železa a vitamínu B2.

Bravčové mäso má bledšiu farbu. Svalovina obsahuje viac tuku, ale je krehkejšie a ľahšie stráviteľné. Bravčové mäso by sme mali spracovávať pri vyššej teplote ako hovädzie.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.