loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Zdravie a fitness » Sprievodca » Grapefruit: poklad pre náš organizmus

Grapefruit: poklad pre náš organizmus

Grapefruit: poklad pre náš organizmusGrapefruit a lieky
Grapefruit: poklad pre náš organizmus

Grapefruit: poklad pre náš organizmus
Grapefruit: poklad pre náš organizmus

Pod svojou tučnou šupkou skrýva grapefruit skutočné poklady pre vaše zdravie. Je to potravina, ktorá prospieva postave, pôsobí proti cholesterolu, infekciám a má dokonca aj protirakovinové účinky. Grapefruit zlepšuje krvný obeh a pôsobí blahodarne na srdce.

1.Spojenec štíhlej postavy

  • Grapefruit sa môže pochváliť obsahom 41 kcal/100 g, čo predstavuje asi tak polovicu celého plodu. Pri diéte ho môžeme ľahko zamiešať do šalátov, môžeme ho jesť samotný, nakrájaný na trojuholníčky, alebo môžeme používať jeho šťavu namiesto octu. Grapefruit obsahuje aj vlákninu, ktorá pomáha priechodnosti čriev a podporuje vylučovanie žalúdočných štiav.
  • Pozor: Kyselina citrusová prítomná v tomto ovocí nie je kyselinotvorná, takže nie je nebezpečná ani pre tých, ktorí majú problémy so žalúdkom.
2.Pomocník proti cholesterolu
  • Grapefruit sa naozaj vyplatí zaradiť na jedálny lístok, ak zápasíte so zvýšenou hladinou cholesterolu. Podľa jednej štúdie z roku 2004 bolo u skúmaných osôb po 30 dňoch konzumácie dvoch ružových grapefruitov alebo jedného pomela denne zistené zníženie hladiny triglyceridov a cholesterolu.
3.Vplyv na srdce a krvný obeh
  • Pomocou antioxidantov, ktoré grapefruit obsahuje, zlepšuje pružnosť ciev, a preto je prospešný aj pre krvný obeh.
4.Zbraň proti rakovine
  • Vďaka obsahu antioxidantov a ďalších látok, z ktorých najdôležitejšie sú naringenín a limonín, grapefruit posilňuje imunitný systém organizmu proti nepriaznivým vplyvom, ktoré by mohli spôsobiť rakovinu.
5.Pôsobí preventívne proti cukrovke
  • Grapefruit nemá vplyv na už rozvinutú cukrovku, ale je cenným pomocníkom pri jej prevencii. Pomáha znižovať výskyt javov odolnosti na inzulín. Výskyt takejto odolnosti by mohol narušiť metabolizmus tukov a cukrov a viesť tak k vzniku cukrovky.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.