loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Zdravé grilovanie

Zdravé grilovanie

Zdravé grilovanieGrilujeme zdravo a chutne!
Zdravé grilovanie

Zdravé grilovanie
Zdravé grilovanie

Opekanie neznamená len škvarenie špekáčikov na výletoch a cigánsku, z ktorej masť vám doslova steká po rukách.

Záhradné barbeque je hitom aj u nás a je isté, že môže mať aj zdravú podobu.

Mleté mäso

  • Otázna je najmä kvalita mäsa. Lacné špekáčiky a klobásky obsahujú len málo mäsa, vo veľkej miere sú to náhrady: strúhanka, sója, voda, tuk a E-čka. Aj druh pridaného mäsa, ak sa dá o mäse hovoriť, je lacný: koža, šľachy a kosti.
  • Stavte na kvalitu: kúpte si nemastný kus steaku, ktorý si doma vlastnoručne zomeliete. Budete vedieť, že to, čo si dávate do úst, je zdravé.
Opekať môžete čokoľvek
  • Hovädzie mäso je nahraditeľné kuracím mäsom, rybami alebo zeleninou. Hydina a jahňacie mäso navyše obsahuje viac bielkovín a menej saturovaných tukov.
  • Steaky z lososa sa vám nerozpadnú, opekajte ich rovnakým spôsobom ako iné druhy mäsa. Pstruha a sardinky opekajte v celku, prípadne v alobale s citrónom a bylinkami. Ryby sú výborným zdrojom omega 3 mastných kyselín, takže sa zavďačíte aj srdcu.
  • Nezabudnite na zeleninu, existujú aj iné varianty ako zemiaky v pahrebe. Cuketa, ale aj zeleninový kebab s paprikou, hubami a cibuľou. Decká si určite obľúbia kukuričné klasy a dezert vo forme ovocia, ktoré si udusíte v alobale.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.