loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Raňajkové cereálie

Raňajkové cereálie

Raňajkové cereáliePrečo by mali byť cereálie na vašom raňajkovom tanieri?
Raňajkové cereálie

Raňajkové cereálie
Raňajkové cereálie

Raňajky sa považujú za najdôležitejšie jedlo dňa, pretože telo po noci potrebuje novú energiu, ktorú získava práve z nich.

Jednou z najzdravších foriem sú cereálie. Na regáloch v supermarkete nájdete rôzne, a preto skúsme zistiť, v čom sa vlastne rozlišujú.

Kukuričné cereálie

  • Kukuričné cereálie, ale aj popcorn, sú výborným zdrojom vitamínu B1, kyseliny listovej (potrebnej najmä v tehotenstve), fosforu a mangánu.
Jačmenné cereálie alebo krúpy
  • Majú veľa vlákniny, vrátane rozpustnej vlákniny beta-glukán. Obsahujú tiež meď, fosfor, zinok a málo saturovaných tukov.
Ryžové cereálie
  • Hnedá ryža obsahuje veľa komplexných (zložených) uhľohydrátov, ale aj proteín, vitamíny B-komplexu a málo kalórií.
Pšeničné cereálie
  • Celozrnné pšeničné cereálie obsahujú mangán (potrebný na správne fungovanie nervového systému) a magnézium (na silné kosti a srdce).
Ražné cereálie
  • V ražných cereáliách sa nachádza veľa vlákniny, vďaka ktorej lepšie funguje tráviaci systém. Majú aj veľa vitamínu B1, ktorý premieňa krvný cukor na energiu.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.