loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Proteínové dobroty

Proteínové dobroty

Proteínové dobrotyMakrela so šalátom z feniklu, grapefruitu a petržlenuŠalát z kačky a sliviek
Proteínové dobroty

Proteínové dobroty
Proteínové dobroty

Ste na proteínovej diéte a už máte po krk kuracieho a hovädzieho mäsa? Skúste niečo nové!

Teľacie mäso so šalátom na orientálny spôsob

  • Teľacie mäso obsahuje menej kalórií a cholesterolu ako akékoľvek iné červené mäso.
Čo potrebujete:
  • lyžica olivového oleja
  • 300 g teľacieho mäsa v celku (steak)
  • 1 mrkvu nakrájanú na pásiky
  • ½ uhorky nakrájanej na pásiky
  • ¼ bielej reďkvičky nakrájanej na pásiky
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na pásiky
  • hrsť sójových výhonkov
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 50 ml japonského mirinu
  • lyžica cukru
  • 3 cm kúsok zázvoru
  • 1 malá čili paprička
  • šťava z limetky
  • lístky koriandru
  • tekvicové semienka
Ako na to:
  • Rúru zohrejte na 180 °C. Na panvici rozpáľte olej, steak posoľte a okoreňte. Rýchlo ho opražte a vložte na 7 minút do rúry. Vyberte a nechajte päť minút postáť.
  • Mrkvu, uhorku, reďkvičku, cibuľku a výhonky rozdeľte na dva taniere. Pridajte koriandrové lístky a navrch položte na plátky nakrájané teľacie mäso (steak bude stále polosurový).
  • V malom hrnci zohrejte sójovú omáčku, mirin, cukor, zázvor a čili. Pridajte trochu šťavy z limetiek a zmesou prelejte mäso. Posypte posekanými tekvicovými semienkami a podávajte.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.