loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Marinády

MarinádyChute a arómy
Marinády

Marinády
Marinády

Marinády

Niet lepšieho spôsobu ako dodať mäsu a rybám nezvyčajnú arómu. Marinády môžu byť ostré, sladké alebo rôznych exotických chutí. Marinované grilované mäso má neopakovateľnú chuť. Môžete si vytvoriť vlastnú marinádu, podľa toho, čo obľubujete.

Nielen olivový olej...
Základom tradičných marinád je olivový olej. Môžete ale použiť aj akýkoľvek iný olej (napríklad sezamový), alebo ho celkom nahradiť vínom (bielym či červeným), sójovou omáčkou, vínnym octom, jogurtom, medom, šťavou z citróna alebo pomaranča. Môžete ich aj skombinovať, dôležité je, aby sa v tom dalo marinovať mäso a vyhovovalo to vašim chuťovým pohárikom. Na kilogram mäsa alebo ryby treba asi 250 ml marinády – jedna šálka.

Čo pridať do marinády?
Najjednoduchší spôsob je pridať aromatické bylinky a olivový olej. Môžete ešte primiešať horčicu, šalotku, cesnak, či čierne korenie alebo korenia ako zázvor, papriku, či sladkú papriku.
Zelenina ako mrkva, paradajky alebo zeler, nakrájaná na drobné kocky, dodá arómu podobne ako marináda. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá výborne dochutí ryby.

Ako dlho marinovať?
Čím dlhšie mäso marinujeme, tým lepšie nasiakne chuťou a vôňou z marinády. Môžete ho nechať naložené v marináde dokonca aj niekoľko dní (ak ide o indické korenie), celú noc, alebo len niekoľko hodín, podľa želanej intenzity chute a vašich možností. Minimálne by ste tomu však mali dať jednu hodinu.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.