loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Majonéza a jej variácie

Majonéza a jej variácie

Majonéza a jej variácieMajonéza a jej obmeny
Majonéza a jej variácie

Majonéza
Majonéza

Majonéza a jej variácie

Majonéza patrí k najobľúbenejším prísadám do jedál a šalátov v slovenskej kuchyni. Riaďte sa našimi pokynmi a uvidíte, že vôbec nie je ťažké pripraviť si ju doma a zvládnuť naviac jej rôzne obmeny.

Základný recept

  • jeden žĺtok
  • 250 ml oleja (repkový alebo slnečnicový)
  • malá lyžička horčice
  • niekoľko kvapiek octu alebo citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie
Vymiešajte žĺtok s horčicou, soľou a korením. Za stáleho miešania šľahačom alebo mixérom na stredných obrátkach pomaly pridávajte olej, až kým hmota nezhustne. Postupne dodajte zvyšok oleja, neprestávajte pritom miešať. Napokon pridajte ocot a korenie.
 
Uskladnenie majonézy
Prikryte majonézu potravinovou fóliou tak, aby sa dotýkala jej povrchu. Takto ju môžete skladovať v chladničke maximálne dva dni.

Naše rady:
  • dávajte pozor, aby ste majonézovú hmotu počas miešania nezahriali, majonéza má tendenciu „vychádzať“ z misky
  • žĺtok by mal mať izbovú teplotu, aby sa jednotlivé zložky lepšie spojili
  • nesmieme prestať šľahať, aby nám hmota neklesla
  • korenie pridávame až nakoniec

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.