loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Jesenné ovocie

Jesenné ovocie

Jesenné ovocie Hrušky s čokoládovou plnkouČokoládovo-hruškový koláčJablkový koláčBravčové na jablkách
Jesenné ovocie

Jesenné ovocie – vychutnajte si ho!
Jesenné ovocie – vychutnajte si ho!

Jeseň je plná voňavých jabĺk a šťavnatých hrušiek. Práve z týchto dvoch druhov ovocia, tak príznačných pre jeseň, si môžete pripraviť chutné jedlá, a to nevravíme len o dezertoch.

Vychutnajte si
ovocné recepty z tejto sezóny, ktoré nájdete na nasledujúcich stranách!

Odrody jabĺk:

  • Odroda Golden Delicious – jeho zelenožltá farba nikoho z vás nemôže popliesť. Sladučká chuť a výrazná aróma vás len utvrdia v tom, že ide o túto lahodnú odrodu, vhodnú tak do ovocných šalátov, ako aj obľúbených koláčov a kompótov.
  • Odroda Idared – šťavnaté a chrumkavé jablká, ktoré sa vyznačujú najmä jemnou kyslastou príchuťou. V kuchyni pre ne nájdete mnohostranné využitie: zákusky, koláče, zaváraniny a isto vás poteší aj ich dlhšie skladovanie.
  • Odroda Jonagold – je krížencom odrôd Jonathan a Golden Delicious. Má aromatickú vôňu, červeno-žltú farbu s občasným odtieňom zelenej a pevnú dužinu, ktorá sa pri krájaní, či inej manipulácii len tak ľahko nerozpadne. Práve preto sú tieto jablká vhodné nielen na varenie, ale dokonca aj na vyprážanie.
  • Odroda Red Delicious – príbuzný odrody Golden Delicious, charakteristický sýtou červenou farbou, sladkou príchuťou a šťavnatou dužinou. Vhodný do šalátov aj koláčov.
  • Odroda Royal Gala – pevná dužina a sladká vôňa aj príchuť, ktorá sa ale dlhodobým skladovaním stráca. Jablká je preto vhodné konzumovať ihneď.
Náš tip:
  • jablká uchovávajte na suchom a chladnom mieste, bez iného druhu ovocia, pretože zrýchľujú ich dozrievanie. Ideálnym miestom je tak pivnica, chladničky, či špajza.
Odrody hrušiek
  • Odroda Konferencia – žltozelená farba s výraznými hnedými škvrnami. Vo vnútri šťavnatá a príjemne sladká. Vhodná na konzumáciu bez úpravy, ale aj do kompótov, či dezertov.
  • Odroda Lukas – žltobiela farba, jemná na dotyk s príjemnou arómou aj príchuťou. Ideálne na všetky možné použitia, plody ale zle znášajú prepravu.
  • Odroda Williams – sladká a výrazná chuť, s bielou až ružovou dužinou, mimoriadne šťavnatou a aromatickou. Ideálne do kompótov.
Náš tip: Hrušky majú vysoký obsah kália, preto priaznivo pôsobia na srdce aj celkový nervový systém človeka. Podávajte ich samostatne, alebo aj ako prílohu k divine, mäsu či syrom.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.