loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Sprievodca » Fašiangové fánky

Fašiangové fánky

Fašiangové fánky
Fašiangové fánky

Fašiangové fánky
Fašiangové fánky

Fašiangy sú časom karnevalov, plesov, zábavy, ale aj dobrých a nie vždy práve najzdravších jedál.

No kto by ale odolal tradičným fašiangovým fánkam?

Dobrote tak jednoduchej a tak chutnej, až sa jej neviete dojesť?

Ak ste sa rozhodli spolu s nami zhrešiť, pripájame recept a prajeme dobrú chuť!

Ingrediencie:

  • 400 g hladkej muky
  • 250g tvarohu
  • 3 PL rumu
  • 2 vajcia
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli,
  • olej
  • vanilkový a práškový cukor na obaľovanie
Postup:
  • Všetky ingrediencie spolu dôkladne zmiešame a necháme približne 30 minút kysnúť
  • Ak sa vám cesto pri spracúvaní zdá byť lepkavé, pridajte doň ešte trochu hladkej múky.
  • Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,8 cm a radielkom si nakrájame kosoštvorce, ktoré možno v strede trochu narezať.
  • Takto nachystané fánky už len stačí vypražiť na rozpálenom oleji.
  • Po vhodení do oleja fánky prikryjeme prikrývkou, po chvíli odkryjeme, otočíme na druhú stranu, a už neprikrývame.
  • Vypražené fánky ešte osušíme na papierovom obrúsku, obalíme zmesou vanilkového a práškového cukru a podávame.

Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 
Ďalšie články z rubriky sprievodca
 
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.