loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Pecena bravcova krkovicka na rozmarine
Zaradiť môj blog »
23.07.2011

Pecena bravcova krkovicka na rozmarine

Blog: .. chute a vône mojej kuchyne...
všetky články blogu navštívte blog
Pecena bravcova krkovicka na rozmarine
Pecena bravcova krkovicka na rozmarine

Bravcova krkovicka napacovana v rozmarinovej marinade. Miestami mi pripominala az chut diviny. Rozmarin je dost aromaticka bylinka, tak to prosim neprezente:). Podavala som s opekanymi zemiakmi a cerstvym uhorkovym salatom.

Ingrediencie:

bravcova krkovicka ( ja som mala necely  kilogram)

2 PL cerstveho posekaneho rozmarinu

6 PL oleja

1-2 PL balzamikoveho octu ( tmaveho)

1-2 PL javoroveho sirupu ( mozno nahradit medom, prip. golden sirupom)

2-4 struciky cesnaku

3-4 cibule ( zavisi od velkosti)

0,5 l piva ( na podlievanie)

sol, ml. cierne korenie

Postup:

Najprv si pripravime marinadu. do oleja pridame balzamikovy ocot, javorovy sirup, nasekany rozamrin, prelisovany cesnak a premiesame. Maso umyjeme a osusime. Osolime, okorenime z oboch stran. Namocime do marinady a odlozime odstat do chladnicky min. na dve hodiny. Cim dlhlsie, tym lepsie. Maso po cca pol hodine poobraciame v marinade.  Pekac, v ktorom budeme piect maso vylozime hrubsimi kolieskami cibule. Na ne poukladame namarinovne maso a podlejeme polovicou piva. Zakryjeme alobalom prip. vrchnakom a dame piect pri 210 stupnoch cca 50 minut. Potom podlejeme druhou polovicou piva a pecieme dalsich cca 40 minut. Casy su orientacne, riadte sa podla svojej rury. Ak je potrebne, mozeme podliat este teplou vodou a odkryte nechame zapiect cca 10min. Podavame s opekanymi zemiakmi a cerstvym salatom.

Dobru chut!

Tento článok sa mi páči

http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2011/07/pecena-bravcova-krkovicka-na-rozmarine.html

všetky články blogu

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.