loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Kakaový koláč s pudingom a ovocím
Zaradiť môj blog »
23.10.2012

Kakaový koláč s pudingom a ovocím

Blog: RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY
všetky články blogu navštívte blog
Kakaový koláč s pudingom a ovocím
Kakaový koláč s pudingom a ovocím

KAKAOVÝ KOLÁČ S PUDINGOM A OVOCÍM

Tento koláčik pečiem často a mám ho veľmi rada, pretože je rýchly a jednoduchý, ale hlavne variabilný.  Stačí zmeniť ovocie alebo puding a máte vždy iný koláč podľa toho istého receptu ...

4 hrnčeky hladkej múky (hrnček má objem 250ml), 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia, 250 masla (môže byť aj margarín), 2 polievkové lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva (12g)

jahodový džem, 3 jahodové kompóty (425ml)

500ml šťavy z kompótu, 500ml mlieka (spolu 1 liter tekutiny), 3 jahodový puding (3x 37g), 5 polievkových lyžíc kryšt. cukru (stačí aj menej)

Všetky suroviny na cesto zmiesim a rozdelím na dve polovice. Jednu rozvaľkám a dám na plech s vyšším okrajom, ktorý som predtým vymastila a vysypala hrubou múkou. Snažím sa, aby cesto malo trochu zdvihnuté okraje dohora. Natriem natenko džemom a rozložím nakrájané jahody. Z mlieka, jahodovej šťavy, cukru a pudingových práškov uvarím hustý puding, ktorý lyžicou (alebo naberačkou) rovnomerne rozotriem na jahody. Rozvaľkám aj druhú polovicu cesta a opatrne ju položím na puding. Zarovnám, prípadne odkrojím presahujúce cesto a dám piecť. Ja pečiem na 200° asi 25 min (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Koláč krájam až po vychladnutí. Najlepší je na druhý deň. Zvyčajne ho robím večer a keď vychladne, tak ho dám do chladničky a na druhý deň krájam. Koláč je vynikajúci aj z čerstvých jahôd. Vtedy puding varím len z mlieka a môže byť aj vanilkový. Robila som ho už s malinami, černicami, jablkami, hruškami, slivkami ... Väčšie ovocie, ako napríklad jablká a hrušky vždy nakrájam na drobné kocky. Alebo ešte robievam z broskyňového kompótu plus vanilkový puding. A výborný je aj z čerstvých marhúľ nakrájaných na menšie kúsky + vanilkový puding z mieka. Množstvo cukru je len orientačné, každý sladí inak. Záleží tiež na tom, či použijete šťavu z kompótu, ktorá je už osladená. Na tomto koláčiku je výborné to, že si môžete ľubovoľne nakombinovať ovocie aj puding a vždy budete mať iný koláč. zdroj: môj starý zošit s receptami

Tento článok sa mi páči

http://somktosom.blogspot.com.com/2011/01/pudingovy-hrncekovy-kolac.html

všetky články blogu

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.