Hliva ustricová na paprike alebo hlivový perkelt
Blog: RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY všetky články blogu navštívte blogHLIVA USTRICOVÁ NA PAPRIKE alebo
HLIVOVÝ PERKELT
Takto jednoducho pripravenú hlivu máme u nás doma najradšej ... hlivu robievam aj ako paprikáš na smotane, recept pribudne neskôr ...
1/2 kg hlivy ustricovej, 1 veľká cibuľa, 1 - 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička kopcom mletej červenej papriky, štipka štipľavej červenej papriky, 1 malý bobkový list, čerstvo namleté čierne korenie, majorán, 1 čerstvá paprika, 2 rajčiny (v zime dávam malý pohár domáceho leča), olej
Hlivu očistím a nakrájam na menšie (rovnako veľké) kúsky. Cibuľu nakrájam na drobné kocky. Papriku nakrájam na pásiky a rajčinu na osminky (rajčinu môžete ošúpať - nakrojím ju do kríža, na krátko ponorím do vriacej vody, schladím studenou vodou a stiahnem šupku). Na oleji orestujem cibuľu (nakrájanú na drobné kocky) do sklovita. Pridám rozpučený (alebo na drobno nakrájaný) cesnak a pár sekúnd ho osmahnem, len aby zavoňal, pridám soľ, korenie, sladkú aj štipľavú papriku. Pridám hlivu, podlejem trochou vody a chvíľu orestujem, aby zmenšila objem, pridám na pásiky nakrájanú papriku a rajčiny (na osminky) a udusím do mäkka (asi pol hodinku). Tesne pred dovarením pridám majorán, ktorý jemne pomrvím v rukách, aby lepšie uvolnil vôňu.V zime dávam namiesto papriky a paradajky malý pohár domáceho leča, ktoré pridám trochu neskôr, aby sa celkom nerozvarilo. Ak ste hlivu príliš podliali alebo chcete mať hustejšiu šťavu môžete ju zahustiť zátrepkou z hladkej múky. Podávam s knedlíkom, haluškami, rôznymi cestovinami alebo iba s chlebom. Podľa času, nálady a chuti.
zdroj: všeobecne známy recept

http://somktosom.blogspot.com/2012/02/hliva-ustricova-na-paprike.html
všetky články blogu