loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Blog: Recepty z Indie
Zaradiť môj blog »

Objavte najlepšie ženské blogy na KanKan.sk
Našu unikátnu službu BLOGER budete milovať!

Zaradiť môj blog »

Články blogu: Recepty z Indie

Zotriediť články podľa: popularity :: dátumu publikácie ::
HEADLINES : Recepty
Blog: Recepty z Indie
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. CO POTREBUJETE: asi 500g hlavku kapusty velka hrst hrachu (cerstvy lupany alebo mrazeny) olej 1/2 ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: kuracie palicky mlieko sol mlete cierne korenie hladka muka mlete chilli korenie vajicka olej AKO POSTUPOVAT: Kuracie palicky umyjeme a vlozime do hrnca s mliekom, v ktorom sme rozmiesali sol a cierne korenie tak, aby bolo kuracie maso cele ponorene. Soli tolko ako ked solime samotne kura pred pripravou. Odlozime na noc do chladnicky. Rano kura v tom istom mlieku ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 2 hrste suseneho cicera voda na jeho uvarenie olej 1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce 1 vetvicka kari listkov 1 stredne velka cibula 2 struciky cesnaku 1 lyzicka sladkej mletej papriky sol AKO POSTUPOVAT: Cicier si na noc namocime. Rano vodu zlejeme, cicer dame do hrnca a zalejeme ho novou vodou. Uvarime ho domakka. Uvareny cicer si odlozime spolu s ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 balicek baby kukuriciek voda 1/4 lyzicky mletej kurkumy na pastu: 2 mensie cervene cibule 3 struciky cesnaku 1 paradajka hrst mandli 1 zelena chilli papricka dalej: ghee 1 azijsky bobkovy list (tej patta) voda podla potreby  sol 1/3 lyzicky mletej kurkumy 1/2 lyzicky mleteho koriandru 1/2 lyzicky garam masala hrst cerstvej koriandrovej vnate AKO POSTUPOVAT: Baby kukuricky umyjeme a vlozime do hrnca s vodou a ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Indicka sladkost z kesu orechov, prevonana ruzami. Pripravuje sa pocas indickych festivalov ako je Ganesh chaturthi alebo Diwali. CO POTREBUJETE (na asi 10 mensich ks): 200ml hrncek najemno zomletych nesolenych kesu orechov 100ml hrncek praskoveho cukru 5 lyzic vody 1 lyzica tekuteho ghee 2-3 kvapky ruzovej vody AKO POSTUPOVAT: Do kadhai (woku) dame vodu a cukor. Privedieme k varu, ohen ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Vitajte v mojej "kuchyni". Som slovenka, myjavka a od mája 2002 žijem v Indii s mojím indickým manželom a našimi dvomi dcérkami. Na začiatku našej spoločnej cesty sme bývali v malej dedinke Ponnapudi Pedapalem neďaleko mesta Nellore, kde sme mali domček s pozemkom, na ktorom sme pestovali kokosové orechy, mango, citróny a granátové jablká.   ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Slnko svieti, voda laka.... a tu sa mi rymuje "postavme si snehuliaka" :) Ale miesto snehuliaka si radsej uvarme dobru paradajkovu, sviezu polievku. CO POTREBUJETE (na 2 porcie): 2 lyzice olivoveho oleja 1 stredne velka cervena cibula 3 struciky cesnaku ½ lyzicky tmaveho rimskeho kminu 15ks gulateho cierneho korenia 3 stredne velke paradajky ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: cicer (pouzila som hnedy) sol tandoori masala troska olivoveho oleja AKO POSTUPOVAT: Cicer si na noc namocime. Rano ho scedime a zlahka utierkou vysusime. Pridame sol a korenie a premiesame. Rozlozime ho na pekac a pokvapkame olejom. Ruru predohrejeme na 180st. a cicer pecieme asi 25 minut. Inspiracia.
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 maly karfiol 1 mensia zelena paprika 2 mensie cibule 2 mensie rajciny hrst mrazeneho hrasku hrst mrazenej kukurice sol 1 lyzicka suseneho cesnakoveho chutney kokosove mlieko voda na podliatie olej AKO POSTUPOVAT: V panvici zohrejeme olej a pridame 2 lyzice kokosoveho mlieka. Pridame susene cesnakove chutney. Pridame nakrajanu cibulu a ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Existuje niekoľko rôznych spôsobov ako využiť čerstvé kokosové orechy. Mladé kokosy majú viac vody a sú mäkkšie; zrelé kokosy majú pevnú dužinu a menej vody.  Väčšina ľudí si myslí, že kokosové mlieko je tekutina vnútri kokosové orecha, ale nie je to tak. Tekutina vo vnútri kokosové orecha je kokosová voda alebo džús. Kokosový krém je vyrobený z lisovaného kokosového ...
Tento článok sa mi páči

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.