loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Blog: Recepty z Indie

Objavte najlepšie ženské blogy na KanKan.sk
Našu unikátnu službu BLOGER budete milovať!

Zaradiť môj blog »

Články blogu: Recepty z Indie

Zotriediť články podľa: popularity :: dátumu publikácie ::
HEADLINES : Recepty
Blog: Recepty z Indie
Letny, osviezujuci napoj. CO POTREBUJETE: 3 ks mosambi na osobu med alebo cukor podla chuti stipka ciernej soli - kala namak kocky ladu AKO POSTUPOVAT: Mosambi poriadne vyzmykame, pridame cukor a sol, premiesame, aby sa cukor a sol rozpustili, pridame kocky ladu a ihned podavame.
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Recept mi poslala moja mama. Upiekla nám ju naposledy na privítanie a deťom veľmi chutila (ja som jej dieťa, takže sa počítam medzi tých, komu chutila). Fotky sa mi príliš nevydarili, ale aj tak sa o recept podelím, pretože chuť je o 110% lepšia, než tie obrázky. ČO POTREBUJETE: 5 vajec štipka soli 200g práškového cukru 1 lyžica kakaa 125g masla 150ml ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Moja staršia švagriná pochádza z kasty "saraswat brahminov". Táto kasta má svoje typické jedlá a spôsoby varenia, ktoré považujú za saraswat cuisine. Práve vďaka nej a jej kuchárskemu umeniu som sa začala kedysi zbližovať s indickou kuchyňou. Jej jedlá boli prvé, ktoré mi zachutili, aj vďaka čerstvému kokosu, ktorý sa do nich často pridáva. Teda kokos mi bol predstavený ako ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: kuracie prsia z dvoch stredne velkych kurciat koriandrove pesto podla tohoto receptu  sol 200ml kokosoveho mlieka AKO POSTUPOVAT: Kuracie prsia umyjeme, zlahka vysusime a nakrajame na mensie kusy, ktore dame do misky. Pridame k nim koriandrove pesto a rukou dobre premiesame. Nechame marinovat v chladnicke celu noc v uzavretej miske. (Pesto mozete pouzit aj bazalkove, z ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 200g muky (pouzila som maida) stipka soli 40g praskoveho cukru 1 zltok 100g masla (pouzila som ghee) 2 lyzice studenej vody jablka mleta skorica hnedy cukor ghee alebo roztopene maslo na pokvapkanie AKO POSTUPOVAT: Muku zmiesame s cukrom a solou. Pridame zmaknute maslo, zltok, vodu a rukou vypracujeme cesto. Nechala som ho pol hodinu oddychovat v miske, zakryte utierkou. Potom cesto ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 zrele avokado 2 struciky cesnaku 1 lyzica olivoveho oleja 2 plne lyzice nesolenych kesu orechov 1 lyzicka citronovej stavy trocha mleteho cierneho korenia sol 6-8 cerstvych listkov bazalky  (pouzila som thajsku) AKO POSTUPOVAT: Vydlabeme duzinu z avokada, dame ju do mixera, pridame vsetky ostatne suroviny a poriadne premixujeme do hladkej natierky. Je dobra trocha odlezana, aspon pol dna v chladnicke. ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 250ml hrncek ryze Basmati voda na jej uvarenie sol olivovy olej niekolko kari listkov 3 struciky cesnaku 50g brokolica (uz bez listov, len cista hlavicka) 6 minutove vajicka AKO POSTUPOVAT: Ryzu si udusime ako zvycajne. Bud takto alebo takto. Udusenu ryzu odlozime bokom do dalsieho pouzitia.  V panvici zohrejeme olej, pridame nadrobno nakrajany cesnak a kari listky. ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 150ml sosovice voda na jej uvarenie maslo alebo ghee 200g cerstvych sampinonov 2 struciky cesnaku mlete cierne korenie 1 lyzicka citronovej stavy sol olivovy olej vnat z jarnych cibuliek AKO POSTUPOVAT: Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony ocistime a nakrajame na hrubsie platky. V panvici zohrejeme maslo a sampinony vlozime. ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 velka cervena cibula 1 vacsia paradajka kusok cerstveho zazvoru 2 struciky cesnaku 1 zelena chilli papricka 2 vajcia trocha mlieka stipka soli 1/3 lyzicky mletej kurkumy 1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia ghee cerstva koriandrova vnat AKO POSTUPOVAT: Vajicka v miske rozslahame vidlickou. Pridame sol, cierne korenie a znova preslahame.  V panvici zohrejeme ghee a orestujeme na nom na pasiky nakrajanu ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 100ml Toor dal 50ml moong dal voda 1/3 lyzicky kurkumy sol Tadka: ghee 3 struciky cesnaku 2 vacsie paradajky 1/2 lyzicky horcicneho semienka 1-2 zelene chilli papricky niekolko kari listkov AKO POSTUPOVAT: Toor dal aj moong dal preplachneme vodou, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby bola hladina asi 5cm nad dalom, pridame kurkumu, sol a uvarime domakka - rozvarime. Ak by sa ...
Tento článok sa mi páči

Copyright 2015. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.