loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Blog: Recepty z Indie
Zaradiť môj blog »

Objavte najlepšie ženské blogy na KanKan.sk
Našu unikátnu službu BLOGER budete milovať!

Zaradiť môj blog »

Články blogu: Recepty z Indie

Zotriediť články podľa: popularity :: dátumu publikácie ::
HEADLINES : Recepty
Blog: Recepty z Indie
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol celkom ponoreny. Macame ho minimalne 10 minut, najlepsie pol hodiny a dlhsie. Potom ho dame na mierny ohen, ktory postupne zvysujeme a hrniec pomaly zahrievame. A mozeme pokracovat uz vo vareni.. CO POTREBUJETE: asi 500g hlavku kapusty velka hrst hrachu (cerstvy lupany alebo mrazeny) olej 1/2 ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 balicek baby kukuriciek voda 1/4 lyzicky mletej kurkumy na pastu: 2 mensie cervene cibule 3 struciky cesnaku 1 paradajka hrst mandli 1 zelena chilli papricka dalej: ghee 1 azijsky bobkovy list (tej patta) voda podla potreby  sol 1/3 lyzicky mletej kurkumy 1/2 lyzicky mleteho koriandru 1/2 lyzicky garam masala hrst cerstvej koriandrovej vnate AKO POSTUPOVAT: Baby kukuricky umyjeme a vlozime do hrnca s vodou a ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: kuracie palicky mlieko sol mlete cierne korenie hladka muka mlete chilli korenie vajicka olej AKO POSTUPOVAT: Kuracie palicky umyjeme a vlozime do hrnca s mliekom, v ktorom sme rozmiesali sol a cierne korenie tak, aby bolo kuracie maso cele ponorene. Soli tolko ako ked solime samotne kura pred pripravou. Odlozime na noc do chladnicky. Rano kura v tom istom mlieku ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Indicka sladkost z kesu orechov, prevonana ruzami. Pripravuje sa pocas indickych festivalov ako je Ganesh chaturthi alebo Diwali. CO POTREBUJETE (na asi 10 mensich ks): 200ml hrncek najemno zomletych nesolenych kesu orechov 100ml hrncek praskoveho cukru 5 lyzic vody 1 lyzica tekuteho ghee 2-3 kvapky ruzovej vody AKO POSTUPOVAT: Do kadhai (woku) dame vodu a cukor. Privedieme k varu, ohen ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Vitajte v mojej "kuchyni". Som slovenka, myjavka a od mája 2002 žijem v Indii s mojím indickým manželom a našimi dvomi dcérkami. Na začiatku našej spoločnej cesty sme bývali v malej dedinke Ponnapudi Pedapalem neďaleko mesta Nellore, kde sme mali domček s pozemkom, na ktorom sme pestovali kokosové orechy, mango, citróny a granátové jablká.   ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: (hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 200ml) 400g Paneeru; pokrajany na kocky 1 hrncek hrasku (pouzila som mrazeny) olej rastlinny 1/3 hrnceka bieleho nesladeneho jogurtu (Dahi) 1/3 hrnceka mangoveho chutney 1/2 hrnceka paradajkoveho pyre (alebo pretlak) 1 lyzicka struhaneho palmoveho cukru (jaggery) 2 ploche lyzicky Garam ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
Slnko svieti, voda laka.... a tu sa mi rymuje "postavme si snehuliaka" :) Ale miesto snehuliaka si radsej uvarme dobru paradajkovu, sviezu polievku. CO POTREBUJETE (na 2 porcie): 2 lyzice olivoveho oleja 1 stredne velka cervena cibula 3 struciky cesnaku ½ lyzicky tmaveho rimskeho kminu 15ks gulateho cierneho korenia 3 stredne velke paradajky ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
SUROVINY: 1 stredne veľká surová cvikla voda 3 natvrdo uvarené vajcia 2 lyžice majolky 1 lyžička horčice soľ mleté čierne korenie POSTUP: Cviklu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca uniknúť (neotvárať nasilu!!). Potom cviklu vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 1 maly karfiol 1 mensia zelena paprika 2 mensie cibule 2 mensie rajciny hrst mrazeneho hrasku hrst mrazenej kukurice sol 1 lyzicka suseneho cesnakoveho chutney kokosove mlieko voda na podliatie olej AKO POSTUPOVAT: V panvici zohrejeme olej a pridame 2 lyzice kokosoveho mlieka. Pridame susene cesnakove chutney. Pridame nakrajanu cibulu a ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Recepty z Indie
CO POTREBUJETE: 2ks moringy olejodarne (drumsticks) 1/2 lyzicky rimskej rasce 1/2 lyzicky horcicneho semienka 2 zelene chilli papricky niekolko kari listkov 2 stredne velke cervene cibule 2 stredne velke paradajky sol 1/3 paliveho chilli korenia 1/3 lyzicky mletej kurkumy voda podla potreby olej na pastu: 1/2 hrnceka cerstveho struhaneho kokosu 2cm x 2cm cerstvy zazvor 3-4 struciky cesnaku (zalezi od ich velkosti) velka hrst cerstvej koriandrovej vnate ...
Tento článok sa mi páči

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.