loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Bloger » Blog: Kuchári len tak z pasie ...

Objavte najlepšie ženské blogy na KanKan.sk
Našu unikátnu službu BLOGER budete milovať!

Zaradiť môj blog »

Články blogu: Kuchári len tak z pasie ...

Zotriediť články podľa: popularity :: dátumu publikácie ::
HEADLINES : Recepty
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Pekné dni plné slniečka nás teraz mnohých často vytiahnu na chalupu. V prírode plnej zelene, vtáčieho štebotu radi zregenerujeme telo aj myseľ. Len čo vytiahnem päty z domu niekam do prírody a započúvam sa do zurčania potoka či šumenia listov, dostávam i hriešnu chuť niečo si zobnúť. Stačil by chlebík s maslom a jarnou cibuľkou ale keďže na ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Túto polievku som objavila v knižke, ktorú sme s manželom vyhrali za najlepší recept :-) Veľmi nám chutila a tak mi nedalo nepodeliť sa. Vyskúšajte, možno zachutí aj vám. Suroviny na prípravu: baklažán kápia jogurt petržlenová vňať cibuľa cesnak mlieko škrobová múčka toastový chlieb maslo soľ čierne korenie olivový olej Baklažán umyjeme, rozpolíme, mriežkovito narežeme a nasolíme. Necháme ho postáť asi pol hodinu, aby pustil ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Dnes si zoberieme na mušku v našich zemepisných končinách nedocenenú zeleninu - baklažán. Tento tmavofialový, tekvici podobný plod, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou balkánskych a blízkovýchodných špecialít, obsahuje veľa antioxidantov, vitamínov A a B a minerálnych látok. Je to jedna z mála druhov zeleniny, ktorá neprijíma dusičnany z pôdy. Je vhodný dokonca aj pre bábätká ako základ prvej stravy ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Čím viac sa blíži zima, tým viac mám chuť si pripomínať teplé voňavé leto. Nielen v predstavách, ale aj v kuchyni - možno sa tým podvedome snažím preskočiť moje najneobľubenejšie ročné obdobie. A tak dnes pocestujeme do Grécka, aby sme sa nadýchali bylinkami presýteného vzduchu a pohladili svoje bruško niečím ľahkým a letným. Budeme na to potrebovať: ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Po dvoch týždňoch bezmäsitej stravy som sa rozhodol narušiť tento kolobeh a dopriať svojmu organizmu aj živočíšne bielkoviny. Nevrhol som sa síce hneď na krvavý steak, ale zase som využil jeden z receptov od svojho iránskeho kolegu, "Dolmeh Felfel", v prekladne prozaicky "plnená paprika". Je to jedlo bohaté na vône, chute - a aj kalórie :-) Ak ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Po pár upršaných dňoch k nám zase zavítalo pekné počasie. A to sme si už mysleli, že vychutnávaniu dobrého počasia i obeda na balkóne úplne odzvonilo. Večer sme zase zvykli sedávať pri pohári bieleho či červeného a rozoberať nesmrteľnosť chrústa. No čo narobíme, september je tu a zatiaľ čo prváčikovia budú rátať hrušky a jablká v škole, my ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Tento španielsky názov v preklade neznamená nič iné ako losos na pomarančoch. Ako môžete vidieť nižšie, zoznam ingrediencií je dosť krátky a najzaujímavejšou z nich je horká španielska pomarančová marmeláda. Napriek jednoduchosti receptu je výsledok prekvapujúco dobrý. Veď to poznáte - v jednoduchosti je krása. Použité suroviny: filety z lososa čerstvé krevety pomarančová marmeláda pomarančová šťava soľ olivový olej V ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Nejako sme sa v poslednom čase prejedli mäsa. Preto som sa rozhodol dnes pripraviť na obed niečo ľahšie, z vegetariánskeho súdka. Nenáročné suroviny, jednoduchá príprava, výborná chuť - konieckoncov, posúďte sami... Použité suroviny: baklažáncibuľaparadajkycesnakpetržlenová vňaťparmezánprovensálske korenievajíčkasoľčierne korenieolivový olej Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovice. Hrotom noža urobíme v dužine mriežku (pozor, neprepichnúť šupku), poriadne nasolíme a ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Pri poslednej návšteve Frankfurtu som v jednom kolumbijskom bistre ochutnala zaujímavú polievočku. Bola tak nezvyčajne nakombinovaná, že človek našej kultúry by pravdepodobne krútil hlavou, ale mňa to neodradilo. Možno som mala väčšiu odvahu aj preto, že mi ju pripravil môj starý známy. Hneď som vedela, že sa o ňu musím podeliť s vami. Pridáva sa však do nej ...
Tento článok sa mi páči
Blog: Kuchári len tak z pasie ...
Dnes Vám predstavím recept, ktorého názov na prvý pohľad môže pripomínať môj nedávny výtvor, jeho chuť, výzor a hlavne príprava sa však podstatne líšia. Koniec koncov, vyskúšajte si to a posúďte sami... a pripravte si: morčacie prsiamortadella100 g pistáciípetržlenová vňaťtymiáncesnakbiele vínosoľčierne korenieolivový olej Morčacie prsia nakrájame na plátky a na tenko ich vyklepeme. Potrieme ich cesnakom ...
Tento článok sa mi páči

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.